Steun ons en help Nederland vooruit

Mahjoub Mathlouti

Raadslid

33 jaar

Voorburg

Op driejarige leeftijd kwam Mahjoub in Voorburg wonen. In 1991 om precies te zijn.

Op driejarige leeftijd kwam Mahjoub in Voorburg wonen. In 1991 om precies te zijn. Met veel plezier bracht hij zijn basisschooljaren door op  openbare basisschool De Parachute. Voortgezet onderwijs volgde hij op Het Huygens Lyceum. Naast school was Mahjoub ook een groot sportliefhebber. “Voetballen, zwemmen en taekwondo deed ik als kind heel graag. Dat heeft wel een bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke- en sociale ontwikkeling. Voetbal werd mijn favoriete sport. Na jaren spelen bij de jeugd van Forum Sport maakte ik de stap naar hogere divisies en later naar SC Telstar. Daar heb ik mogen proeven aan het profvoetbal.”

Op zijn 23e besloot Mahjoub zich te richten op zijn maatschappelijke carrière. Hij maakte zijn studie bedrijfskunde af, ging werken en behaalde zijn voetbaltrainerslicenties. Ook heeft Mahjoub een tijdje als jeugdvoetbaltrainer in China gewerkt. Na periodes bij de Autoriteit Consument & Markt en PostNL, werkt hij nu bij de Gemeente Den Haag als projectleider burgerparticipatie. “In die rol richt ik me op het vergroten van de directe invloed en zeggenschap van Haagse inwoners op gemeentelijk beleid. Deze vormen van directe democratie verdienen ook meer aandacht in Leidschendam-Voorburg. Onze gemeente kent goede en veilige voorzieningen om onderwijs te volgen, te wonen, te werken en te ontspannen. Als raadslid zal ik mij intensief inzetten om deze voorzieningen naar een hoger plan te tillen”

Mahjoub is vicefractievoorzitter en richt zich in de gemeenteraad op Economie, Onderwijs, Democratische vernieuwing en Sport.

Mahjoub stelde zich ook voor in het Krantje, kijk hier.

Meer van Mahjoub Mathlouti
Binnen onze gemeente zie ik uitdagingen in onder andere het gebrek aan woningen in het middensegment, gebrek aan ruimte bij sportverenigingen maar ook betreft jeugdwerkloosheid en –criminaliteit in bepaalde wijken.