Steun ons en help Nederland vooruit

Lia de Ridder

Fractievoorzitter

53 jaar

Voorburg

Mijn politiek-bestuurlijke start heb ik gemaakt als Statenlid van Groningen in de tijd dat het dualisme werd ingevoerd. Na mijn verhuizing naar Oegstgeest raakte ik betrokken bij de lokale politiek, waar ik na enkele jaren eerst fractievoorzitter en later wethouder werd voor Progressief Oegstgeest, een samenwerkingsverband van PvdA, GroenLinks en D66.

De wethouderservaring heb ik daarna uitgebreid in het Gooise Blaricum en Bussum. In de verschillende gemeenten heb ik verschillende portefeuilles gehad.

Als democraat ben ik zeer gemotiveerd om de moderne overheid en het sociaal domein vorm te geven. Als economisch geograaf voel ik me goed thuis in economische, ruimtelijke en regionale onderwerpen.

In mijn vrije tijd ben ik gelukkig getrouwd met een lieve man en trotse moeder van twee studerende uitwonende kinderen. Met hen kook ik graag, trek ik graag de natuur in of bezoek ik voorstellingen.

Nu ben ik een klein jaar wethouder in Leidschendam-Voorburg. Een prachtige gemeente, waar inwoners ook terecht trots op zijn. Ik woon inmiddels ook in de gemeente en weet zeker: hier zit ik goed, hier voel ik me thuis. Graag draag ik mijn steentje bij om de gemeente financieel gezond te houden, zie ik onze gemeente graag een voorbeeld stellen op het gebied van duurzaamheid en zorg ik graag dat kinderen in onze gemeente uitstekend onderwijs volgen. Maar ik heb meer plannen. Met een heel helder verkiezingsprogramma onder de arm en een prachtige kieslijst van enthousiaste inwoners die de vertegenwoordigende rol van raadslid willen aanpakken, ga ik als lijsttrekker de verkiezingen tegemoet.

Meer van Lia de Ridder