Steun ons en help Nederland vooruit

Charlotte Bos

Kandidaat raadslid

Voorburg

Duurzaam doen. Ik vind het een uitdaging. Moet ik wel vlees eten? Vorig jaar vloog ik naar Verona. Een fantastische vakantie maar het knaagde wel. Ik vind het namelijk erg belangrijk om de wereld beter achter te laten dan hoe die nu is. Maar ik probeer het wel!

Ik ben Charlotte Bos, getrouwd met Frans, moeder van 2 studerende kinderen Petra en Steven en woon 30 jaar in deze prachtige gemeente. Ik heb Nederlands en ‘Corporate communications’ gestudeerd. Sporten doe ik het liefste buiten: paardrijden en tennis bijvoorbeeld. Ik doe aan yoga, in wijkcentrum Agora en zing in een koor.

In mijn werkzame leven ben ik projectleider duurzaamheid in Den Haag. Daar leer ik steeds meer over de urgentie van duurzaamheid. Ik doe projecten over energiebesparing, het duurzaam opwekken van energie of het verminderen van afval.

Sporten en recreëren in de natuur geeft mensen rust en nieuwe energie, ook mijzelf, daarom ben ik ook actief als bestuurslid  bij Natuurmonumenten Zuid-Holland.

Door mijn eerdere werkzaamheden – onder meer bij uitgeverij VNU en wetenschapsfinancier NWO – ben ik vertrouwd met ondernemers en met de overheid. Al 30 jaar ben ik maatschappelijk geëngageerd en actief als vrijwilliger. Ik heb gemerkt dat investeren in kinderen en volwassenen loont: gelukkiger mensen en een betere samenleving. Dit heb ik gedaan in allerlei rollen: als voorzitter van de  ouderraad van Gymnasium Novum, gastdocent ‘verdieping’ op de Groen van Prinstererschool, in de kerk, als communicatieadviseur van de weekendschool in Haagse achterstandswijken, achter de bar of als roei-instructeur op De Laak.

Mijn ambitie is om groene, duurzame en toekomstbestendige wijken te realiseren. Ik heb een sterke overtuiging dat mensen de samenleving maken. Dat betekent voor mij in gesprek gaan, op de markt of thuis, en de wijk in naar scholen en verenigingen, netwerken opbouwen en inzetten. Mensen met plannen onderling verbinden én met het beleid op het stadhuis, voor meer impact.

Meer van Charlotte Bos
In mijn eentje kan ik niet de wereld veranderen. Maar wel samen met de inwoners en ondernemers van Leidschendam-Voorburg!