Steun ons en help Nederland vooruit

Kandidaat lijsttrekker Wouter Jorissen

Wouter Jorissen

Naam: Jorissen, W.E.J.

Voornaam: Wouter

Geboortedatum en plaats: 31-01-1997 te Oosterhout

E-mail: w.jorissen@hotmail.com

Senior Adviseur CDD bij Rabobank

Raadscommissie lid sinds 2018

Campagnecoördinator TK2017 (2016-2017)

Campagnecoördinator GR2018 (2017-2018)

Geen andere maatschappelijke functies

Voorkeur beleidsonderdelen: Openbaar Bestuur, Wonen, Veiligheid en Economie & Werk

Staat op kandidatenlijst of is lid van een vertegenwoordigend lichaam: Ja, Gemeenteraad Leidschendam-Voorburg, plek 7 lijst D66

Heeft nooit voor een andere partij een vertegenwoordigende- of partijfunctie vervuld

Motivatie:

Met D66 koos Nederland op 17 maart voor nieuw leiderschap. In onze gemeente is D66 zelfs de hardst gegroeide partij! De behoefte aan nieuw leiderschap snap ik. In een tijd van crisis, waarin populisme het helaas vaak wint van ratio, missen we soms het heldere en eerlijke verhaal.

Met mijn kandidatuur voor het lijsttrekkerschap zet ik de stap naar D66-leiderschap in onze gemeente. Vol enthousiasme zet ik me in voor het sociaalliberaal gedachtegoed in Leidschendam-Voorburg. We staan namelijk, ook lokaal, voor grote uitdagingen. Zo is het onmogelijk om als starter in onze gemeente een betaalbare woning te vinden, en zullen we flink aan het werk moeten om de lokale economie te stimuleren en onze huizen (dus ook de jouwe) duurzamer en energiebesparender te maken.

Prettig wonen met goede voorzieningen. Een gemeente die met je meedenkt, maar waar jij ook meedenkt en –doet. Een Leidschendam-Voorburg waar iedereen vrij is, maar waar we niemand laten vallen. Dat vraagt om duidelijke keuzes en een oprecht verhaal.

 

Lokale politiek stroomt door mijn aderen. Zodra ik kon heb ik me daarom aangesloten bij onze lokale afdeling. Inmiddels heb ik twee lokale campagnes geleid, gestreden voor verkeersveiligheid op een van de zwaarste politieke dossiers en de gemeentelijke regeldruk verlaagd. Soms op het scherpst van de snede, maar altijd met flair, plezier en een constructieve insteek.

De afdeling weet zich met mij verzekerd van een lijsttrekker die met een verbindend en aanstekelijk enthousiasme alles op alles gaat zetten. In de campagne en daarna. Daar heb ik uiteraard wel jouw hulp voor nodig! Niet alleen bij het kiezen van de nieuwe lijsttrekker, maar ook richting de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Mijn wit-groene jas ligt al klaar om brievenbussen te vullen, in gesprek te gaan met onze kiezers en de debatten aan te gaan. Help jij mee? 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatst gewijzigd op 10 juni 2021