Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 25 juni 2021

Wouter Jorissen is lijsttrekker voor D66 Leidschendam-Voorburg

Tijdens de Algemene Ledevergadering van D66 Leidschendam-Voorburg op 24 juni jl. is Wouter Jorissen met algemene stemmen aangenomen als lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

De 24-jarige Jorissen is geboren en getogen in Oosterhout (NB), maar woont inmiddels 6 jaar in Voorburg. Voor zijn studie bestuurskunde in Den Haag is hij destijds naar Voorburg verhuisd. Inmiddels is hij recent cum laude afgestudeerd met een mastergraad in Management van de Publieke Sector. Daar heeft hij kennis en inzichten opgedaan die in de gemeenteraad zeker gaan helpen, evenals zijn opgedane ervaringen als commissielid en fractiesecretaris in de afgelopen jaren. Hij werkt momenteel bij de Rabobank en in zijn vrije tijd speelt hij graag op zijn gitaar.

Het woongenot in onze gemeente acht hij van groot belang. “Prettig wonen met goede voorzieningen. Een gemeente die met je meedenkt, maar waar jij ook meedenkt en –doet. Een Leidschendam-Voorburg waar iedereen vrij is, maar waar we niemand laten vallen. Dat vraagt om duidelijke keuzes en een oprecht verhaal”, aldus Jorissen. Zo baren de ontwikkelingen in de woningmarkt grote zorgen. “De woningmarkt is natuurlijk krankzinnig nu. Alles volbouwen is alleen niet de oplossing, zeker niet als het alleen maar hele dure woningen zijn. We moeten bouwen, maar zeker ook de doorstroom op gang krijgen”. Het mobiliteitsvraagstuk verdient daarbij volgens hem ook de aandacht. “Je ziet dat mensen zich, terecht, steeds meer zorgen maken over de bereikbaarheid van onze gemeente. Neem bijvoorbeeld the Mall of the Netherlands. De komende jaren moeten we hard werken aan structurele oplossingen zodat we onze gemeente bereikbaar houden”, aldus Jorissen

Onze gemeente krijgt volgens Jorissen door samenwerking binnen onze regio meer kansen om deze uitdagingen te lijf te gaan. “De belangen van Leidschendam-Voorburg in de regio moeten duidelijker op de kaart staan. We krijgen continu te maken met bedreigingen voor onze leefbaarheid van buitenaf, dat moeten we voor zijn.”

De komende jaren gaat Jorissen zich met zijn te vormen fractie hard inzetten om van Leidschendam-Voorburg een nog betere stad te maken. Jorissen: ‘Maar eerst natuurlijk nog de campagne. Ik heb nu al ontzettend veel zin in alle verkiezingsdebatten en alle mooie campagneactiviteiten!’