Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 25 mei 2021

Winnaar van de D66-Klimaatrebus

Els Gaemers is de gelukkige winnaar van de D66-Klimaatrebus. Haar goede oplossing is: Help Leidschendam-Voorburg vergroenen en draag bij aan een beter klimaat. Op de Dag van de biodiversiteit ontving ze de groene prijs: Hortensia en Zonnehoed, die goed is voor vlinders.

Els Gaemers: ”Ik vind biodiversiteit erg belangrijk. Mijn moeder had ‘groene vingers’ en ik ben opgegroeid met planten. Ik woon dichtbij de polder in Leidschendam-Zuid en geniet daar van de vele bermbloemen. Eigenlijk stuur ik nooit een oplossing in maar dit keer wel dankzij mijn zus die met de rebus in Het Krantje bezig was. En dan win ik nog ook!’

D66 heeft om aandacht te vragen voor de biodiversiteit een Klimaatrebus in Het Krantje gepubliceerd. Alle planten en dieren zijn nodig om de natuurlijke balans op aarde in evenwicht te houden. Zonder die balans kunnen wij geen voedsel verbouwen, geen frisse lucht inademen en wordt onze omgeving, bijvoorbeeld door extreme hitte, erg oncomfortabel. Dus wanneer er een paar soorten verloren gaan, is dat een groot probleem voor alle andere soorten – waaronder wijzelf. Veel plant- en diersoorten in Nederland worden met uitsterven worden bedreigd.

Charlotte Bos, raadslid D66: ’Iedereen kan op zijn of haar eigen manier bijdragen aan een beter klimaat en een groen Leidschendam-Voorburg. Of je nou je balkon vergroent, een volkstuintje huurt of tegels uit je achtertuin haalt en er planten voor in de plaats zet. Planten zijn goed voor de biodiversiteit, voor insecten, bijen en vlinders. En dus goed voor ons allemaal.’