Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 7 mei 2020

Herdenking 4 mei in Leidschendam-Voorburg

D66-fractievoorzitter Jacco van Maldegem heeft op 4 mei namens de hele gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg een krans gelegd bij het Monument voor Vrede en Vrijheid in Park Sijtwende.

Anders dan andere jaren was er geen publiek bij deze kranslegging, vanwege het coronavirus. Niettemin legden alle instanties die andere jaren ook aanwezig zijn een krans: het college van burgemeester en wethouders namens de gehele gemeente, de joodse gemeenschap, een vertegenwoordiger van Defensie en een veteraan, de politie, de raad van kerken en het COC Haaglanden.

75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog blijft herdenken van groot belang. Om zij die stierven voor onze vrijheid te herdenken, om zij die vermoord werden om wie zij waren voor te laten leven in onze gedachten.

Herdenking 4 mei in Leidschendam-Voorburg