Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 14 mei 2020

D66-initiatief voor verruimen horecaterrassen unaniem aangenomen

Terrassen van horecaondernemers mogen de komende periode groeien. Dat D66-voorstel is in de raadsvergadering van 12 mei unaniem aangenomen. Vanaf 1 juni mogen de terrassen van cafés en restaurants naar verwachting weer open, onder de voorwaarde van de anderhalve-meternorm. De landelijke politiek is nog in overleg om dit met enkele dagen te vervroegen naar het pinksterweekend.

D66-raadslid Mahjoub Mathlouti diende dit voorstel in en wil op deze manier ook horecaondernemingen zonder terras tegemoetkomen. Mathlouti: “Zo kunnen ondernemers zonder terras misschien ook wat verdienen tijdens de pinksterdagen. Bovendien biedt dit voorstel inwoners ook meer kans op wat vertier in deze bijzondere tijden. Anderhalve meter afstand betekent anders ook dat er minder mensen een terrasje kunnen pakken, met ook een lagere omzet voor ondernemers als gevolg” aldus Mathlouti.

MKB Leidschendam-Voorburg

Ook MKB Leidschendam-Voorburg is ingenomen met dit besluit van de gemeenteraad. “Fijn dat de gemeentepolitiek constructief meewerkt om horecaondernemers te faciliteren zo goed mogelijk hun zaken weer te openen en gasten te ontvangen. Een mooi voorbeeld van support your locals”.

Tijdelijke situatie?

Het college van burgemeester en wethouders heeft gezegd te bekijken of een eventuele verruiming van terrassen mogelijk is, en in dat geval tot 1 november 2020 een tijdelijke situatie in te stellen. Mahjoub Mathlouti zegt daarover: “Als het aan D66 ligt blijven goede initiatieven van (horeca-) ondernemers die het bruisende karakter van Leidschendam-Voorburg ten goede komen behouden. Wat ons betreft ook na 1 november, want de creativiteit van ondernemers moeten we niet in de weg staan. Goede initiatieven die de komende maanden ontstaan en bijdragen aan het bruisender maken van Leidschendam-Voorburg moeten we daarom omarmen. Dat is goed voor onze ondernemers, onze inwoners en het karakter van onze gemeente.”