Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 13 december 2019

D66: Onbegrijpelijk uitstel besluit Vlietbrug heeft nadelige gevolgen

Het gemeentebestuur wil geen duidelijkheid geven over het proces en het onderzoek naar de bereikbaarheid van het Damcentrum. Eigenlijk zou afgelopen zomer al een besluit genomen worden over de komst van een derde brug. De coalitie besloot toen om het besluit uit te stellen en nóg meer onderzoek te doen. Onbegrijpelijk, als het aan D66 ligt.

‘De cijfers en de inmiddels vierde onderzoeksresultaten liegen er niet om’, aldus D66-commissielid Wouter Jorissen. ‘Een derde brug is veel te duur en lost geen enkel probleem op.’ Veel eerder besloot de gemeenteraad al het Damcentrum te willen afsluiten voor doorgaand verkeer en geen extra brug te bouwen. Hier is ook in de ontwikkelingsplannen van het Damcentrum rekening mee gehouden. Jorissen: ‘Het weren van doorgaand verkeer in het centrum is wat D66 betreft dan ook de juiste oplossing, hier zijn slimme oplossingen voor zoals selectieve toegang. Goedkoop en eenvoudig in te voeren.’ Een deel van deze maatregelen werd al ingevoerd, maar is door het huidige gemeentebestuur stopgezet.

Het gemeentebestuur blijft nu alsnog de mogelijkheid tot een derde brug onderzoeken, maar wil over dat proces niks kwijt. Jorissen: ‘Naar aanleiding van vragen van bewoners heb ik ambtenaren en de wethouder gevraagd of we wat meer te weten konden krijgen over het proces. De ambtenaren wilden wel, maar kregen van de wethouder geen toestemming’. Omdat de wethouder keer op keer de belofte om een betere informatievoorziening breekt en de raad niet op tijd informeert hebben GroenLinks, D66 en Gemeentebelangen een motie van afkeuring ingediend. De motie haalde geen meerderheid, maar is wel een duidelijk signaal richting de wethouder. De gemeenteraad verwacht meer.

Ondertussen heeft het uitstelgedrag van dit college nadelige gevolgen. Niet alleen onze huidige, maar ook de toekomstige inwoners van deze gemeente en projectontwikkelaars blijven in het ongewis. Komt hij er nou wel of niet? Niet als het aan D66 ligt, maar het gemeentebestuur blijft ongemakkelijk stil.

https://www.hetkrantje-online.nl/nieuws/actueel/100888/oppositie-ergert-zich-aan-besluiteloos-college-over-extra-brug