Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 8 mei 2019

Fijnstof bedreigt leven inwoners Leidschendam-Voorburg

De nieuwbouwplannen voor de wijk Overgoo zien er goed uit. Ook omwonenden die we hebben gesproken zijn positief. Er komt 30% sociale woningbouw. Daar zijn we voor. Maar, D66 mist in de plannen de effecten van een mogelijke extra brug. In het gebied overschrijdt verkeer nu al de milieugrenswaarden. De blunderbrug maakt dat alleen maar erger. Op verzoek van D66-raadslid Peter van Dolen gaat de wethouder onderzoeken of Overgoo een energieneutrale, gasloze wijk kan worden.

Snelwegen in en om onze gemeente zijn onze belangrijkste bron van luchtvervuiling. D66’er Charlotte Bos: “De concentratie fijnstof is te hoog volgens internationale afspraken. Inwoners in Leidschendam-Voorburg leven daardoor korter.” D66 steunt daarom het verzoek van GroenLinks om bij de Metropoolregio Den Haag-Rotterdam, waarin 23 gemeenten samenwerken op onder andere verkeer en openbaar vervoer, aandacht te vragen voor de luchtkwaliteit in de regio.

D66 kan zich helemaal vinden in het initiatief van GBLV om in Gravenwijk het kleine stukje aaneengesloten groen gewoon groen te houden.  Maak er ook speelgebied van voor kinderen, want daarvan is de wijk al meer dan 50 jaar verstoken. Hoog tijd om dat te herstellen…