Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 14 mei 2019

D66 en VVD vragen extra actie van wethouder Onderwijs

Mahjoub Mathlouti heeft samen met VVD-raadslid Sabrina van den Heuvel een debat aangevraagd met wethouder Bouw (CDA) over het onderwijsbeleid in de gemeente. Door het dreigende lerarentekort, segregatie en onvoldoende passend onderwijs dreigen kinderen tussen wal en schip te vallen. Omliggende gemeenten bieden leraren huisvesting, bijscholing en aantrekkelijke kortingen. Leidschendam-Voorburg doet dat niet, en wordt zodoende een minder aantrekkelijke gemeente voor leraren. En daarmee minder aantrekkelijk voor leerlingen en hun ouders. Ook willen D66 en VVD dat de wethouder meer doet om te voorkomen dat leerlingen uitvallen en thuis op de bank belanden.

Volgende week dinsdag gaat Mahjoub hierover in debat met wethouder Bouw (Onderwijs)