Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 13 maart 2019

D66 spoort aan tot actie

D66 biedt ondernemers graag de ruimte om nieuwe kansen te benutten. Bijvoorbeeld door detailhandel en horeca te mengen. Bij een kop koffie moet je ook een goed boek kunnen kopen of andersom. Op verzoek van D66-raadslid Mahjoub Mathlouti gaat wethouder Van Eekelen (VVD) onderzoeken of ze bedrijven meer ruimte kan bieden dan nu.

D66’er Mathlouti heeft ook aangedrongen om winkelcentrum De Julianabaan eindelijk eens te verfraaien. “De ideeën bestaan al jaren. Concrete plannen helaas niet.” Op zijn initiatief heeft wethouder Van Eekelen nu beloofd dat er voor de zomer een plan ligt om De Julianabaan aantrekkelijker te maken.

Op de publieke tribune in de raadszaal zaten vorige week veel mensen die zich zorgen maken. Zorgen over de parkeerproblemen in het Damcentrum in Leidschendam. D66 vindt dat wethouder Bouw (CDA) telkens onvoldoende informatie geeft om goed keuzes te maken voor de parkeerproblemen.

D66’er Wouter Jorissen heeft daarom de wethouder gevraagd om duidelijk te maken welke maatregel welk effect heeft. Een simpele vraag, maar alleen met het antwoord daarop kan de raad goede beslissingen nemen.